Packat?

Nepp, inte packat nåt annat än pass och biljetter än. Haha. Jag ska snart börja packa, ska bara fundera ut vad jag ska ha med mig hem.
Sen måste jag duscha ikväll. Vi ska åka vid 10 imorrn och jag vill sova så länge som jag kan. Haha, jag älskar att sova!

Idag eller imorrn är det också Luxemburgs nationaldag. Vilket innebär en massa fest och ståhej på stan idag. Det firas ungefär lika stort här som i Norge tror jag. Känns som om att det bara är Sverige som är dåliga på att fira nationaldagen, haha. Men vi är ju som vi är.


Nej, nu får jag börja packa tror jag. Vi syns under veckan, för imorrn kommer jag hem! :)

CiaoCiao

Verkar lugnt?

Idag har jag pratat med S och lite med P, och allt verkar lugnt. S nämnde inget om det och hon pratade på som vanligt, varken sur eller arg. P verkar lite smågrinig men pratar i alla fall med mig, så jag hoppas att han släpper det här nu, för jag orkar inte gå runt och vara ovän med honom för ingenting?

Jaja, vidare till något annat. Idag har jag varit på bio med Emma. Vi såg "Ghost of a girlfriends past". Jag tyckte den var bra, mycket tårar dock, haha. Efter det åkte vi in till stan och åt lite mat. Dundrande huvudvärk har jag haft hela dagen också. Fast nu har det gått bort.

Jag har faktiskt inget att skriva här idag. Ville bara att ni skulle veta att jag inte slutar här, jag kommer vara kvar. Däremot kommer jag hem till Sverige på tisdag och hälsar på :)
Vi syns då!

CiaoCiao

Vilket blir det?

Får jag sparken eller slutar jag självmant?

Efter det här känns det omöjligt att vara kvar, för han tror mig ju inte ändå. Och om han inte tror på det jag säger så kommer det bara vara spänt mellan oss ändå. Jag orkar inte gå omkring och inte våga prata med människan eller ens kolla på honom utan att få dödande blickar. Jag skulle byta om, förlåt att hon var kvar på sitt rum i tre minuter själv. Jag mena ju inget illa. Vi skulle gå ut och leka, jag kan ju inte gärna gå ut i pyjamasen. Eller? Jag satt inte vid datorn. Jag bytte om!
"I saw you closing the computer when I came in".  "She is one, she could die"
Men jag satt inte vid datorn. Internet var på för att jag lite tidigare hade kollat hur varmt det var ute. Så jag visste vad jag skulle sätta på barnen för kläder. Stängde datorn när du kom in? Jag vet inte, kanske jag gjorde. I så fall för att jag glömt stänga den efter jag kollat tempen. JAG SATT INTE VID DATORN!

Menmen, han kommer aldrig tro mig. Han kommer säga till S, och jag kommer få sparken. För S kommer antagligen tro mer på P än på mig. Så jag kan lika gärna säga upp mig och inte komma tillbaka hit den 29:e.

Får se vad S säger när hon kommer hem sen, får prata med henne om det. Försöka få henne att tro mig, jag ljuger ju inte. Han får tro vad han vill, jag vet i alla fall hur det är. Så egentligen har jag inte dåligt samvete, eftersom att jag inte gjorde nåt fel. Möjligtvis att hon var själv i tre minuter på sitt rum. Men hallå? Det är ofta hon är det, hon springer omkring när S kommer hem och S och jag står och pratar i köket.

Vi kanske ses längre då ni som är hemma i Sverige. Vi får väl se hur det slutar.

CiaoCiao


Ändrade planer

Det blev ändrade planer, ingen barnvakt ikväll. Där försvann ca 50 euro. Men det gör inte så mycket. Jag sitter ofta barnvakt där ändå, så det ska bli skönt med en ledig kväll. Istället drar jag in till stan och möter upp Emma. Passa på att träffa henne innan jag åker hem en vecka. Haha.

Längtar till den 6 Juli gör jag också. Då ska jag och Emma på Katy Perry, yay! Vi köpte biljetterna i mars kanske? Haha, så det var ett tag sen. Men nu jädrar är det snart!

Nu ska jag platta håret och byta kläder om jag ska gå utanför dörren igen. Jag har ju bara skitiga lek-kläder på mig nu :P

CiaoCiao






Haha, mongos är vi ;D

Ajabaja Piggsvin.

Hejsan. Nu sitter jag, och har lite rast, i mitt rena rum. Yay, städerskan har varit här hela förmiddagen idag och städat lägenheten, så nu är allt rent och fräsht igen :)

Igår satt jag barnvakt hos grannen och fick se på lite svensk tv, härligt. Ska även dit ikväll och på fredag. Jag satt också där förra veckan som jag inte har fått betalt för. Om hon då är ute ungefär lika länge som hon brukar, då får jag ihop ca 200 euro. På EN vecka, för att sitta barnvakt i några timmar på kvällen. När han bara sover dessutom och jag får se på svensk tv. Kan det bli bättre?

Jag ska också sitta barnvakt här hemma på torsdag, då S och P ska på middag hos nån. Denna veckan innehåller bara barn heeela tiden, haha.

På lördag är det midsommardagen, även kallad min brors födelsedag. Ska försöka hitta något till honom på stan och ta med när jag åker hem på tisdag. Ska försöka hitta något åt min kära syster också, eftersom att hon inte valde ut något när hon var här och hälsade på. Nu måste jag ju tänka själv, hur ska det gå? Jag vet ju inte vad hon vill ha. Så Amanda, om du läser det här. Säg vad du vill ha!
Ska även leta efter en present till min Frida som har blivit 20 och en studentpresent till Bernice :) Får se hur detta går. Antagligen tur att jag har suttit barnvakt mycket.

Nu är det bara 6 dagar kvar tills jag sätter mig på planet hem till Sverige. Ska bli härligt att komma hem en sväng.

Hade bra så länge.

CiaoCiao

Ingenting.

Här sitter jag, ensam, i mitt mörka och supervarma rum. Har nyss haft lite tv-kväll med S medans P har varit ute med några av hans arbetskamrater. S och jag såg på Bones, CSI och något program jag aldrig har sett förut. The Mentalist(?) eller något sånt. Bra var det i alla fall. Spännande och lite småroligt. Det var lite blandning av Medium och CSI ungefär. Och ja, vi såg allt på engleska. Vi har faktiskt några engelsktalande kanaler, i alla fall ute på den stora tv:n. Har aldrig rikigt kollat på tv på mitt rum, bara dvd.

Idag har jag inte gjort ett enda dugg. Det var meningen att jag skulle till stan med Emma och kolla efter presenter, men som vanligt med den familjen hon jobbar i vet man aldrig hur planerna man gör fullföljs. Idag var en sån dag som inte gick som vi hade planerat, men förhoppningsvis blir det shopping nästa lördag istället. Det är även midsommar nästa lördag, så shoppingen får ske tidigt under dagen.
Vi har nämligen ett ställe här i Lux som vi firar svensk midsommar, några svenska familjer brukar tydligen fixa ihop firandet av midsommar varje år. Dock är det inte säkert att det blir något i år, men vi får hoppas. Skulle vara kul att ha lite midsommar känsla. I så fall ska jag dit med familjen och Emma kanske skulle bli med. Hoppas på det bästa, att planerna fungerar denna gången :)

Jag har bokat tågbiljetter tills hemresan om drygt en vecka också. Mamma, läser du det här så får du gärna hämta mig på jvstn i Kil runt 21-22 tiden. Jag är inte riktigt säker än, men jag ringer dig när jag har fått bekräftelsen.

Den 23:e är jag alltså hemma i Sverige igen, en hel vecka kommer jag vara hemma. Sen måste jag tyvärr åka tillbaka för att jobba i några veckor och sen åker jag hem till Sverige igen, YAY! 15 Juli - 1 Aug :)

Nej, nu ska jag sova. Sov så gott allihop!

CiaoCiao


A little bit longer..

Nu har snart halva min tid gått här i Luxemburg. Tiden går verkligen fruktansvärt fort. Känns inte som om det var så himla längesedan jag landade på Hahn flygplats och förvirrat försökte hitta bussen som gick vidare till Luxemburg. Jag har nog aldrig varit så nervös, i hela mitt, som jag var då. Att för första gången resa själv. Försöka hitta allting själv. Jag som har så dåligt lokalsinne och är jätterädd att inte hitta platser? Jag trodde aldrig att jag skulle hitta vägen till bussen från flyget. Jag trodde att jag skulle vara lika klantig som vanligt och virra bort mig. Som tur är la jag min feghet åt sidan i några minuter och vågade mig fram till en främling för att fråga efter vägen. På min knackliga engelska? Det trodde jag aldrig, men vägen gick det i alla fall. 
Jag kom hit, välbehållen, och har även funnit en liten bit av mig själv under resans gång. Jag har fått tid att tänka, slappna av och haft nya äventyr. Ett underbart halvår, och jag hoppas att andra halvan fortsätter lika bra. För jag stormtrivs här i Luxemburg och familjen är underbar. 

De tankar jag har haft på sista tiden innhåller mestadels vad jag ska göra när jag återvänder hem till Sverige? Vad jag vill göra. Vill jag plugga? Hitta ett nytt jobb? Försöka få tillbaka mitt jobb på Maxi? Leta jobb i en annan del av Sverige? Många tankar flyger omkring när man har tiden på sin sida. 
Vad har jag då valt? 
Jag har inte valt någonting. Däremot har jag tänk lite extra på ett av de här förslagen, nämligen börja plugga. Jag har haft ett års break nu och är inte lika trött på läsandet. Jag tror att jag skulle orka mer gällande skolarbete. 
Jag har också tänk på vad jag vill jobba med här i livet, vad jag vill "bli". Jag har inte riktigt kommit på det än, men jag är intresserad av median. 
Det finns dock himla mycket inom mediaområdet. Just nu är jag nog mest intresserad av det grafiska. Grafisk kommunikation är lite roligt/intressant. 
Vi får se vart det leder, jag hinner antaligen ändra mig flera gånger om. Just nu ska jag i alla fall kolla runt lite vad det finns för utbilningar osv.

Vi tar en sak i taget, och det som är viktigast just nu är... Damdamdam.. Jag kommer hem den 23 Juni! Äntligen ska jag få träffa mina kära vänner och mina familjer. Skönt! Tror dock inte pappa och co vet att jag kommer hem då. Haha, snäll dotter jag är, men det får bli en Suprise :)
Innan dess ska jag tvätta alla mina kläder och imorgon bär det iväg mot stan med Emma. Jag måste kolla efter lite presenter. Två födeledagar och två studenter. Eller ja, en stundentpresent. Marcus har redan fått från "mig". Haha. Vi ska tydligen kolla på bio imorgon kväll också enligt Emma. Det var en suprise för mig det, när jag läste hennes blogg för någon timme sedan, haha. Hon är väl för skön! :)

Nu ska jag göra något annat, ha det så bra under helgen.

CiaoCiao



 Om en månad skulle du ha blivit 64år. Varför är världen så grym?
Saknar dig så himla mycket, älskar dig och tänker på dig varje dag!

Mormor <3

Frida 20 år




Grattis Frida på 20års dagen, en dag i efterskott. I alla fall här på bloggen ;)
Hoppas att du hade en fortsatt bra dag igår efter att vi pratade. Och jag ska försöka hitta nåt typiskt luxemburgiskt till dig. Haha ;D

Hoppas att vi syns om en och en halv vecka.

<3

Sveriges nationaldag

Som vi alla vet är det Sveriges nationaldag idag. Precis som alla anda här i världen bloggar jag om det idag. Jag bloggar inte ofta, men idag tänkte jag göra det. Däremot visste jag inte om vad först, men tillslut fick det bli nationaldagen i alla fall. Ja ja, inte mycket ,er att skriva om det.

Hoppas ni får/har en bra nationaldag där hemma i Sverige. Själv ska jag sitta barnvakt hos grannen hela kvällen/natten och tjäna pengar. OCH som grädden på moset, jag får faktiskt se på svensk tv, jippi :)

Ha en fortsatt bra helg, vi syns om två och en halv vecka!!!

CiaoCiao


?

Hon sitter på sitt rum, lyssnar på musik och surplar på sitt vatten. Fågelkvitter hörs genom fönsterspringan som hon öppnade inne på sitt rum efter att hon slutat jobba för dagen. Det börjar dra lite kallt i samma veva. Hon börjar funderar på om hon ska stänga fönstret eller inte.
Efter några minuters tänkande och efterkännande bestämmer hon sig för att stänga det. Efter det då? Vad ska hon göra nu? Hon har slutat jobba. Hon har kollat genom alla hemsidor hon tycker är intressanta, ätit middag, läst alla tidnigar och kollat på alla filmer och serier hon har på datorn. Hon har verkligen ingenting att göra just nu. Det måste vara en av hennes tråkigaste kvällar på länge. Städa då? Det behövs alltid!
Nej, idag behövs det inte ens städas. Under morgonen var nämligen städerskan där och tog sig en runda, allt är skinande rent.
Mynten, som hon bestämde sig för att börja spara på, har hon också räknat klart och lagt i myntrör. 340 euro ska hon växla in till banken och sedan ge pengarna till mamman i familjen hon arbetar för. Varför hon ska ge henne pengarna? För att mamman ska föra över pengarna till hennes aupairens svenska konto. På det viset slipper hon betala pengar för att växla in pengarna när hon landar hemma i Sverige i sommar. 
 

Ja, gott folk. Det är historien om min kväll. Så nu vet ni vad jag har för mig. Och vad jag funderar på. Jag kom faktiskt på något nu som jag ska göra och som jag kan göra. Jag ska duscha och jag kan kolla klart på brottskod:försvunnen som jag har köpt på Auchan. Har bara två avsnitt kvar tror jag.

Btw, jag har äntligen lyckats sluta bita på naglarna också. Yay! Hoppas att det håller i sig bara. Jag har nämligen lyckats med det 100 ggr förut, men precis som viktnedgången så faller man tillbaka jädrigt fort. Denna gången ska jag verkligen försöka att hålla mig borta från de äckliga fingrarna/naglarna.

Mais, nu ska jag hoppa runt på ett finger och skrika I'll be fine!

tjollahopp tjollahej, ciaociao

RSS 2.0