I'm going back.

Nu är det klart. Jag kommer tillbaka till Luxemburg nästa fredag!
Jag är på Luxembursk mark 21.20 eller 22.20, beroende på om flyget är i tid eller inte. Hoppas att det finns någon som vill möta upp mig där :)

5/2-10 = LUXEMBURG <3

 


RING! :)

Väntar spänt på att Sofia ska ringa. Jag vill prata med henne nu! :)
Jag vill få en bestämt datum som jag ska komma, och förhoppningsvis är det snart för jag saknar dom så himla mycket. Inte bara familjen, utan även alla mina vänner och själva landet.

RING NU DÅ! :D

Jag får springa under tiden, hoppas på att allt går snabbare då. Btw, jag har gått ner 2-3 kilo. Nu ska jag verkligen hålla i det här och gå ner minst 10-15 kilo under tiden jag är i Luxemburg :)

Uppdaterar igen, efter att jag har pratat med Sofia.

CiaoCiao


Sofia ringde aldrig, men hon skickade mail med alla förändringar och sånt. Men nu är det i alla fall bestämt. Jag ska åka tillbaka till dom och stanna tills i sommar. YAY!

Jag vet inte vilket datum jag ska åka än, men antagligen så fort som möjligt :)

JAG LÄNGTAR! :D

Nu ska jag sova innan jag deckar på datorn.
Gonatt


LUXEMBURG <3

YAY, jag ska tillbaka till Lux! Jag ska tillbaka till mig gamla familj och stanna där tills sommarn! Som jag har längtat!

Jag har saknat familjen, vännerna och landet otroligt mycket. Jag trodde verkligen inte att jag skulle sakna dom så mycket, men jag jag fick mailet av Sofia där hon skrev att dom jättegärna vill att jag kommer, känner jag bara hur tårarna kommer. Jag blev helt överlycklig!

Och ja, jag ska till USA, men just nu känner jag att jag behöver lite mer tid på mig att hitta en bra familj. Jag ska därför skjuta fram mitt avresedatum till slutet av Juli eller Augusti. Då passar jag på att åka till mitt kära Lux under tiden!

Wiiie, Lux, here I come! <3


    


A phonecall?

Jag ringde idag till CC och kollade med dom angående den nuvarande matchen jag har. Hon sa att dom har en dag till på sig annars måste dom släppa matchningen.
Alltså, imorgon är sista chansen för dom att kontakta mig annars kommer jag få en ny match(förhoppningsvis). Jag längtar tills imorgon för att se vad som händer.
Jag känner nämligen att den här familjen inte är min drömfamilj, men dom verkar helt okej och jag vill ge dom en chans och i alla fall prata med dom en gång. Därför har jag väntat länge på att höra från dom, men när inget händer känns det bara otroligt onödigt. Känns som att jag går miste om andra bra familjer där ute.

Vi får se vad som händer imorgon. Nu ska jag i alla fall se på Criminal Minds innan jag tar natten.

CiaoCiao


Hos pappsi.

Sitter just nu hemma hos pappa och väntar på att han ska komma hem från affären. Han ska köpa massa gott, det vill säga godis och dricka, till alla i familjen.
Eftersom att jag har mitt löfte fram tills, tidigast, 1 mars så vet jag inte vad jag vill ha. Jag vill också ha något gott att äta, men vad finns det som inte är onyttigt?
Jag har inte så stort sötsug längre, men om 4 personer runt omkring mig kommer sitta och gotta i sig massa chips och godis.. Det kommer bli rätt tufft.

MEN JAG SKA KLARA DET!

Jag vill lyckas gå ner minst 10 kilo innan jag kommer iväg till USA, och jag har lyckas med 3. Nu är det alltså bara 7 kvar. Jag ska inte fuska!

På tal om USA. Jag har fortfarande inte hört något från familjen. Dom står dock fortfarande kvar på min sida, hm..
Har dom inte ringt på måndag tänker jag ringa till CC och tacka nej. Jag kan lika gärna vänta på en ny match, det lär ju gå fortare än att vänta på dom att ringa i alla fall.

Vi får väl se hur detta går.

CiaoCiao

Yey or nej?

Det här är en av nackdelarna när man letar "hostfamilies", att dom aldrig ringer!

Det här är min 7:e matchning och det var fyra dagar sen vi blev matchade. Jag har ringt till CC och sagt att jag är intresserad av familjen och dom i sin tur mailade Bostonkontoret. Det är inte bara nu som det är såhär segt, det är varje gång.
Jag menar, om familjen känner att dom är väldigt osäker på matchningen dom har fått och tycker inte att den verkar vara den rätta, tacka då nej!
Istället för att vänta i 4-7 dagar och SEN tacka nej. Det drar ju bara ut på tiden för båda två. Det är speciellt jobbigt när man har ett preliminärt avresedatum som närmar sig. Mitt är 22 mars, men jag vet folk som har tidigare än så.

Jag förstår väl att familjerna vill vara jättenoga om vilka som tar hand om sina barn, det skulle jag också vara, men skulle jag inte känna att det är rätt från börjar tackar jag ju nej så att jag kan fortsätta leta.

Förlåt, men jag börjar bli lite otålig nu. Jag vill att dom ska ringa! (eller tacka nej så att jag får en ny match, men helst inte. Jag vill gärna prata med dom först, för det verkar som en bra familj.)


Vilket klagoinlägg det blev, haha. Sorry.

CiaoCiao

Torsdag

Idag ringde jag till CC och berättade att jag är intresserad av matchen jag har fått nu. Hon sa att hon genast skulle skicka ett mail till Boston och säga att jag gärna vill att dom ringer.

Hoppas verkligen att dom gör det nu, och denna gången ska jag vara lite mer beredd med frågor :)

CiaoCiao

7:e matchen.

Jag fick min 7:e match igår. En familj i utkanten av NY. Familjen består av två små flickor, hundar och katter. Det verkade som en mysig familj och jag gillar att det bara är två barn. Åldrarna på barnen är lite yngre än vad jag vill ta hand om just nu, men det gör inget. Jag gillar yngre barn också så jag skulle gärna vilja prata med familjen i alla fall. Dessutom älskar jag att dom har djur :)

Och svar till "Anonym": För det första, sluta vara anonym, speciellt när du ställer en fråga. För det andra så vet du inte vad jag tycker om, hur många barn jag vill ta hand om, vilka åldrar jag helst vill att barnen är i, osv.
Det har absolut ingenting med vart i USA dom befinner sig. Av sju matcher har sex stycken av dom varit på östsidan, mestadels vid NY. Och hur skulle man kunna säga nej till NY?
NY är ett drömställe jag skulle vilja vara på, finns himla mycket att se där + att jag redan känner folk som bor runt det området. Alla andra ställen i USA kan jag åka till när jag har tiden. Jag letar efter den rätta familjen, inte efter den rätta platsen.

Moving on.

Min 6:e match har också tackat nej till mig, såg att de hade försvunnit från min sida när jag kollade nyss. Vilket är bra. För jag tyckte inte att vi matchade alls när jag läste deras profil. Tur att det verka som att dom tyckte samma.

Ja, så nu hoppas jag på att jag får en 7:e match så snart som möjligt, och hoppas att det är en bra familj nu :)

CiaoCiao

Match nr 6.

Familjen i Brooklyn tackade nej till mig, precis som jag hoppades. Jag blev riktigt lättad, för då slapp jag tacka nej. Haha.
Fick en ny match idag, 30 min från Boston. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om familjen, det fanns inte så mycket att gå på känns det som. Därför hoppas jag att dom ringer så att jag får en bättre inblick på vilka dom är och vad dom förväntar sig av deras blivande au pair.


Dessutom tänkte jag ansöka till SI också. Det kan öka mina chanser och dom är ju faktiskt billigare :P Fast det är inte egentligen anledningen till varför jag vill ansöka dit, men vi får väl se hur detta går.
Jag hoppas bara att jag kommer iväg i slutet av mars som det är tänkt.

Håll tummarna! :)

CiaoCiao

Beslutet.

Jag tror att jag har fattat mitt beslut, rätt beslut. Jag kommer tacka nej till familjen. Som jag skrev i tidigare inlägg så verkar familjen i sig mysig och snäll, men jag tror inte att jag orkar ta hand om dessa tre pojkar de har. Eller orkar gör jag väl, men jag vill inte. Det finns fler skäl till att jag inte vill välja den här familjen men det orkar jag inte gå in på här.
Dessutom sa mamman att vi skulle hålla kontaken under helgen för att sedan bestämma oss till veckan. Jag skickade därför lite mer frågor via mailen och försökte få lite mer info, men tror ni att dom har svarat? Nope! Inget svar, och jag skickade mailet i torsdagskväll.

Imorgon blir det alltså att ringa till CC's kontor och tacka nej. Det är nu bara att hoppas på att man får en ny match väldigt snart.

CiaoCiao

Brooklyn?

Idag ringde familjen från Brooklyn. Helt oförberedd var jag och nervös blev jag.
Det var mamman i familjen jag pratade med och hon pratade på bra mycket, haha. Jag fick reda på det allra mesta som jag ville veta och kom därför inte på några frågor när det väl var min tur att prata. Kom dock på några nu ikväll, men jag skickade dom ett mail istället. Dom verkade väldigt intresserade och så fort hon skulle berätta någonting, t.ex. att dom skulle bo i ett strandhus i några månader på Long Island, säger hon såhär:

"When you're coming to us..."

Haha. Varje gång när hon berättade något så sa hon "WHEN". Alltså "när" jag kommer till dom, inte "om". Det tyckte jag var ganska roligt.

Dom verkade jättemysiga som familj, det gör det också svårare att bestämma mig. Innan jag pratade med henne så tänkte jag att jag skulle tacka nej pga att det är tre pojkar, men nu..?

Vi får se vad jag får för svar på frågorna och sen om dom har något mer dom vill veta. Jag nästan hoppas på att dom tackar nej så att det inte blir svårt för mig :P
Fast samtidigt.. AAH, jag vet inte! SVÅRT!

Vad tycker ni?


Dom bor i Brooklyn(15min från NYC)

Två hundar och en katt(Jag ska gå ut med hundarna, för det mesta).

Tre pojkar på 15 månader, 5.5 och 7.5.
 
Eget sovrum på översta våningen, också min egen våning, men ingen toa(måste gå ner till familjen varje gång).

Farfarn bor i huset med familjen på mittplanen(huset har tre plan).

Barnen har tydligen väldigt mycket energi.

Behöver inte köra mycket bil.

Behöver inte ofta laga mat.

Mamman är inte suuuuuuupernogrann med leksaker och ordning fast vill Helst att allt vara så snyggt som möjligt hela tiden(Med helst menar jag ATT det ska vara)

Dom tycker om att gå på musikaler.

Måste jobba 5 timmar varje söndag.

Mamman är hemma mestadels under dagarna så om jag vill åka och träffa nån eller göra något så går det ordna eller vise versa.

Dom hyr ett strandhus på Long Island under 1-2 månader under sommarn som vi ska bo i.

Brooklyn eller leta vidare?

Nytt.

Sen jag skrev sist har jag fått tre nya matchningar. Två i New Jersey och nu den sista i Brooklyn(New York).
Familjerna i New Jersey tackade jag nej till. Familjerna i sig verkade mysiga och bra men dom hade bara små barn, och jag vill ta hand om lite äldre barn denna gången.

Igår kväll ringde dom ifrån Bostonkontoret och sa att dom hade en bra match till mig. En familj i Brooklyn, NY, med tre pojkar. De är i åldrarna 7.5, 5.5 och 1.5. 
De har också katter och hundar, bor i ett treplanshus och översta planen tillhör au pairen. Pappans föräldrar bor på mittenplanen och familjen längst ner.

Familjen verkar bra och hon i Boston sa att dom var intresserade av mig, de skulle därför ringa mig inom ett par dagar :)

Jag undrar dock om jag fixar tre pojkar? Eller ja, fixar det är väl klart att jag gör. Jag fixar ju att ta hand om mina syskon (Ni som har träffat mina syskon hos pappa vet vad jag menar^^).
De kan vara väääldigt livliga och bråka mycket, så det har jag inga problem med. Men ändå, det här kommer inte vara mina syskon. De här barnen är okända och jag vet inte hur de funkar, hur de beter sig eller någonting.

Jaja, det märks hur det blir. Jag vill i alla fall prata med dom innan jag lägger min dom. Haha.


CiaoCiao

Ytterligare en.

Min första match försvann från min sida, men samtidigt upptäckte jag att jag hade fått ytterligare en match. Så nu är det Florida som står på tur.

Vi får se, men hoppas att dom ringer :)

Det är två barn, två pojkar på 2½ och 9 månader. Katter som husdjur.

Känns bra att det går fort. Wiie!

CiaoCiao

Ps.  Gott nytt år på er där ute.  Ds.

RSS 2.0