Portugisiska VS Franska

Idag har varit en vaaaarm dag, precis som alla andra dagar här nere i Luxlandet. Klagar jag? Ja, lite faktiskt. För det är jobbigt varmt. Dock så kan man ju alltid söka sig till skuggan, och där trivs jag bra kan jag tala om för er. Det ska även bli lika varmt, om inte lite mer, under helgen. Det är bra, då får jag ett fint avslut på min vistelse här i detta mysiga land.

Det har inte hänt speciellt mycket under dom senaste dagarna. Sofia fyllde år i lördags, så vi hade lite tårtkalas med barnen. När hon skulle tända ljusen, skämtade jag om att det vore roligt om dom började gnistra som tomtebloss. Guess what?! Dom börja gnistra!! HAHA. Dessutom slockna dom inte. Haha, Sofia blev helt till sig och säger "Varför läser jag inte på förpackningen INNAN?" HAHAHAHA, love it!

Idag vid 11 skulle Pedros mamma komma för att få se vart Leos skola ligger och träffa lärarna. Hon ska nämligen hämta Leo hela nästa vecka när jag har åkt hem.
Det här kände jag var helt okej, det är väl inga problem att hon ska gå med mig, tills jag inser vilka språk hon pratar. Hon kan INGEN engelska, och jag kan knappt franska. Hon var i alla fall snäll och höll sig till franskan, för när det kommer till portugisiskan så kan jag kanske 5 ord ^^
Det gick i alla fall bra, lyckades prata lite under tiden vi gick :) Känner mig stolt. Dock var det mest hon som prata och jag som sa "Oui". Haha.

Alltså, 0-1 till franskan! ;D

CiaoCiao

PALLA!

ORKAR INTE!

Just nu är inget bra. Jag vill bara lägga mig och döööö! Kan detta ske eller?
LÅT MIG VA! Jag skiter i vad ni tycker om mig, eller om vad jag gillar. SKITER VERKLIGEN I DET!
Jag lyssnar på vad jag vill, jag umgås med vem jag vill, jag tar inga jävla sidor, jag äter vad fan jag vill och orkar inte bry mig hur mycket jag väger just nu, men för er j'vla information så har jag gått ner 8 kilo redan så tro inte att jag inte försöker. STÖTTA MIG ISTÄLLET FÖR ATT SE NER PÅ MIG!

Och ni som hatar att jag lyssnar på Darin. Här kommer lite mer musik som jag gillar som ni kan hata mig för. För vet ni vad? Jag skiter i det! Jag tänker ändå lyssna på dom, för jag råkar gilla musiken.

> Jonas Brothers
> Justin Bieber
> Miley Cyrus
> Demi Lovato
> Taylor Swift
> Britney Spears
> Westlife

ENJOY!


It's gone, all gone..

Det vill säga mitt minne, från i fredagsnatt. Jag kommer inte ihåg mycket kan jag säga. Jag vet inte alls vad som hände efter kl 02. Okej, jag minns inte ens vad klockan var, men vi kom dit vid 01 i alla fall så..
Jag kan ju berätta det här för er i alla fall. Jag har ny upplevt en riktig bakfylla, för första gången i mitt liv! Vad säger ni om det? Haha.
Fick även reda på idag, en av de danska tjejerna berättade, att jag hade lekt dörrvakt på baren vi befann oss i. Jag hade tydligen välkomnat alla in och vaktat. Den riktiga dörrvakten hade tydligen bara kollat på mig och skakat i huvudet. Haha. Stackars han, och alla andra som befann sig där.

Vet ni vad som händer imorgon då? Jo, imorgon är det LUXEMBURGS NATIONALDAG. Vet ni vad det betyder? FEEEEEEEEEST och massa fyverkerier. I det här lillepluttlandet är det bland deras största firanden. Det ska bli riktigt kul att uppleva. Jag missa ju tyvärr det förra året, för just den veckan var jag i Sverige.
Jag ska dock inte få minnesluckor imorgon. Jag ska ha med mig kameran, ta kort och filma allt! Haha.

Förresten, glömde skriva att jag nu sett "Street Dance 3D". Vilket grym film! Jag älskar dansfilmer, så grymt bra! Den ska jag se igen, fast när den kommer ut på dvd då. För pengar till att se den på bio igen, det har jag tyvärr inte.


Ett till förresten. Idag, när jag och Emma skulle gå för att hämta Leo, så säger hon såhär: "Sandja, du fåj inte åka utan mig. Du måste stanna häj hos mig. Du ska bo häj.    Jag blij jätteledsen näj du åkej."

AAW, jag som inte ens trodde att hon fattade att jag kommer lämna dom för en längre tid. DET TAR KNÄCKEN PÅ MIG! Jag älskar dom här ungarna.
Det är precis som att lämna sina syskon, som jag älskar otroligt mycket. Skillnaden är att jag vet att jag kommer tillbaka hem till mina syskon förr eller senare, men jag vet aldrig när jag kommer träffa mina små busfrön igen. Får jag låna med dom till USA? Pretty please? :)


Nej, nu har jag uppdaterat tillräckligt. Nu blir det sängen.
Gonatt!

CiaoCiao

Break you heart.

Denna helgen har gått fort, men det har varit grymt bra.

I fredags kom Sara hit runt 22.15 tiden, så jag hämtade upp henne och sen gick vi och åt lite mat. Efter det bar det hem till mig och fixade i ordning hennes säng.
Lördagen blev det upp och hoppa tidigt och runt 10-tiden bar det iväg, med tåget, till Trier för en hel dag av shopping med Anna.
Väl i Trier hitta jag två linnen och två klänningar. Världens sötaste klänning fick jag äntligen tag på, älskar'n! Efter shopping käka vi lite mat på en italiensk resturang. Vi kom precis när dom skulle stänga så vi tänkte gå vidare, men dom gav tillbaka menyerna, så vi satt kvar. Dom såg sura ut för att vi beställde, men dom får faktiskt skylla sig själva. Vi försökte gå ^^

Tåget tillbaka till Lux gick runt 17-tiden och då tåg vi bussen hem till Anna. Där blev det lite cider och göra-sig-i-ordning innan jag och Sara åkte tillbaka in till stan för en "utekväll".
Jag kan ju säga att det inte direkt blev en utekväll, haha. Vi åt lite mat och sen gick vi runt. Runt 2-tiden tog vi bussen hem och dog.

Söndagen återupplivades vi av barnskrik utanför mig dörr. Alltid lika härligt.
Vi åkte in till stan för att möta upp Anna. Blev en matbit på Chi-chi's med härliga strawberry margarithas till, mums.
Ytterliggare lite promenad runt stan tills Annas buss hem gick. Jag och Sara åkte då till Utopolis och mötte upp Angelica och Johanna för en biokväll. Såg på "The back-up plan", tyckte den var rätt bra.

Måndagen var det jobb som gällde. Leo tyckte om Sara, hihi.
Efter jobbet var det en sista kväll med Sara, så vi åkte in till stan och käka på pizza hut. Efter det blev det lite Italiano. Där spåra det ur. Jag vet inte vad som flög i oss, vi skratta oavbruttet åt ingenting. I alla fall ingenting som egentligen är roligt. Saras största önskan den här kvällen var att få se min stalker, men eftersom att det inte hände så åkte vi lite linbana och gunga lite istället. Haha. Härligt kväll.

Jag kan ju säga att under tisdag förmiddag fick Sara sin önskan uppfylld. När vi står och väntar på bussen så dök han upp. Fy. Har nog aldrig sett Sara vara så nöjd någon gång. Pucko ^^


Idag under eftermiddagen blev det piratparken med barnen och en playdate med Anna och Anna. Var i parken mellan 14.30-17.30. Kan ju gissa vilka barn som var trötta när vi kom hem. Även om dom inte ville erkänna det. Haha.
Denna dagen har slutat bra med Ladies Night. Jag och Anna såg "Killers", bra film! Sen blev det en konstig biltur hem. Jag satt på fel sida av bilen. Jag dog lite i början, men man vande sig rätt snabbt ändå. Dock kändes det som att jag körde utan ratt eller pedaler. ;)

Nej, nu ska jag sova. God Natt :)

Är du nöjd nu mamma? ;D

CiaoCiao

Bränd.

Ännu en helg har passerat. Dags för en ny arbetsvecka. Hoppas på fint väder med mycket kul stoj från barnen.

Ja ni, lördagen spenderas i Insenborn. Jag, Anna och Cindy låg hela dagen på stranden och glassade oss i solen. Jag kan ju redan nu berätta att jag har bränt mig, och detta är varför jag aldrig solar. (Eller?)
Söndagen var dryg, fanns absolut ingenting att göra, så jag satt hemma hela dagen. Jag önskar verkligen att det fanns annat än bara matställen som var öppet i Luxemburg på en söndag, men icke sa Nicke.

Idag fick jag förfrågan om jag ville sitta barnvakt på torsdag igen. Absolut vill jag det, alltid skönt med extra pengar. Som ni alla vet så kommer ju en av de bättre dagarna på hela veckan efter torsdagen, det vill säga FREDAG. Denna fredag är lite extra bra förstår ni, för denna fredag innebär att jag får besök från sveariket. Wiiie :)
Runt 22.20 tiden ska jag hämta upp Sara vid gare och sen ska vi antagligen åka in till stan och käka någonstans. Efter det bär det av hem till mig så att hon får vila lite, haha.
Jag har inte riktigt planerat vad vi ska hitta på än, men hon ska ju inte åka tillbaka till Sverige förrens på tisdagen så vi har tid.

Efter Saras vistelse innebär det att jag närmar mig mitt slut i Luxlandet och den här underbara familjen. Jag har ännu inte bokat biljetten hem, men det kommer bli 3-4 juli tror jag, om inte en vecka innan det. Det beror lite på om Sofias mamma skulle komma ner en vecka, i så fall skulle hon ha barnen sista veckan i Juni så att jag kan åka hem tidigare. Snällt av henne :)
Men jag återkommer med besked om när jag landar på svensk mark igen.

Nu ska jag väcka Emma och sen ska vi hämta Leo.

CiaoCiao

Världens bästa Au Pair-familj <3

Idag efter jag slutat jobba så gick jag till grannen för att sitta barnvakt några timmar, medans hon var på möte. Efter 2,5 timme kom hon hem och jag får 20 euro för "besväret". Inte direkt jobbigt var det, men kul i alla fall :)

När jag kliver innanför dörren här hemma så ropar min au pair-mamma på mig och frågar om jag har tid att prata lite. Jag tror direkt att jag gjort något fel, som alltid, men inte denna gången heller.
Hon går ut i hallen och hämtar ett kuvert, kommer tillbaka in i vardagsrummet och säger:

- Pedro kom med ett förslag förut när du gick. Eller ja, förslag och förslag, han tyckte absolut att vi skulle göra såhär. Dessutom tycker jag att det är världens bästa idé också.
Först vill jag bara berätta att du är så himla bra Sandra. Vi är verkligen supernöjda med dig, vi tycker om dig jättemycket, och barnen älskar dig. Du har gjort så mycket för oss och vi uppskattar det verkligen grymt mycket.
Nu är det ju så att det bara är en månad kvar, vilket inte är någon tid alls egentligen, så vi vill absolut att du ska ha det här och hoppas att det verkligen visar hur mycket vi uppskattar att du har varit här hos oss.
MEN.. du får det på ett villkor. Du får INTE spara det. Du måste spendera det, du ska ha roligt den sista månaden. Gå ut och festa, shoppa loss, ut och ät, res. Gör vad du vill, bara du slösar det och har grymt roligt. Okej?

Ni har självklart listat ut att det är pengar som jag fick, men kan ni gissa hur mycket? Jag fick inte 50 euro extra eller så, utan 400 :O Jag var i chocktillstånd, och tårar.
När hon började prata och förklara att dom var så himla nöjda med mig kom tårarna på en gång. Sen när jag ser hur mycket jag fick?
Alltså, jag visste att Sofia var nöjd med mig, men att Pedro var det? Wow. Alltså.. Wow. Wow. Wow. Jag kan inte sätta ett bättre ord på det. Och att det var hans idé? Wow.
Jag är så himla glad att jag åkte tillbaka hit i ytterliggare 5 månader. Ungarna är helt underbara, Sofia och Pedro är grymt snälla. Bättre Au Pair-familj får man leta efter tror jag.

Jag hoppas verkligen att familjen i USA är lika snälla här och att barnen tycker lika bra om mig. Jag längtar att åka dit, att får börja ett nytt äventyr. Samtidigt kommer jag gråta floder när jag måste lämna här, men efter USA ska jag absolut ner och hälsa på igen!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Sluta blogga till att börja med i alla fall. Hoppas ni har det bra där ute.

CiaoCiao


Poff sa det..

... så var blogglusten borta.

Dock har jag varit i Sverige, hela förra veckan. Kom tillbaka till Lux i lördags och har verkligen inte haft någon ork alls att blogga.

Jag var hemma i Sverige från lördag till lördag och jag hade fullt upp hela tiden. Det är tufft ibland att hinna träffa allt och alla under en vecka, speciellt när man vill spendera lika mycket tid med alla.

Första lördagen innebar resan hem mot sveariket. Jag var på svensk mark runt 18.40 och fick sen gå till flygbussen för att ta mig in till centralen i Göteborg. Där möttes jag av en Emma som drog med mig hem till sin nya lägenhet, och monster till katt.
Där blev det mat och lite gott att dricka till, efter det blev det självklart kortspelande. Haha. Jag fick också sova på "knarris". Det är mitt namn på hennes luftmadrass, den knarrar grymt mycket om man inte ligger stilla. Jobbigt.
Söndagen blev det att säga hejdå till Emma och sen ta spårvagnen in till centralen igen, denna gången för att möta min älskade mamma. Himla skönt att få krama om henne!
Vi låste in våra väskor och gick sen runt och kolla affärerna. Efter ett tag, utan lycka, fann vi en resturang och fick oss lite mat.
Efter maten beställer mamma självklart kaffe och efter säger hon till mig "Varför dricker du kaffe med alla utom mig?"
Haha, detta för att jag nämnde till henne att jag börjat dricka kaffe. Dock dricker jag det inte alls med alla, jag dricker det mest när jag är själv.. eller hemma hos Cindy. Haha. (Antagligen inte ett dugg intressant för er men^^)
Efter detta mötte vi upp min moster och hennes gubbe, som btw ska ha barn. Jag ska få ytterliggare en kusin, wiie. Hur många har jag nu tro? hm.. 18 kanske?
Jaja, vi satt i alla fall med dom ett tag och prata om allt möjligt. Efter det bar det av till centralen igen. Nu var det dags för mig att ta tåget hem mot värmland. Sa hejdå till mamma, som skulle spendera i stort sett hela veckan i Göteborg, klev på tåget och sov genom hela resan.
Väl hemma möts jag av min underbara syster, som jag älskar otrolig mycket trotts att jag retar henne HELA tiden! :D
Måndagen: Detta innebar att jag var tvungen att gå upp 4.30 på morgonen och sätta mig i en bil till Stockholm. Detta var dagen som skulle tillbringas på Amerikanska ambassaden.
Förstod inte riktigt varför folk var nervösa för det här? Haha. Jag brukar alltid bli nervöst för allt, men inte det här faktiskt.
Jag hade tid kl 10 men var där 9.30. Jag var färdig på med allt 10.50, har jag för mig. De var ju drygt att sitta och vänta men jag behövde i alla fall inte sitta i 3 timmar.
Undrar ni nåt angående visumet, skriv en kommentar och fråga :)
Tisdagen: Träffade Mudde och sen pappa med familj. Fick grillat, mums!
Onsadagen: Träffade Malin, åkte till ÖB, sen tillbaka till Kil.
Malin följde med mig till VC för min hälsoundersökning. Snygg doktor måste jag säga, pisamma konversationer bara. Haha. Efter det, iväg till arkivet för att få papper på mina vacinationer och sen tillbaka till VC och lämna av dom.
När det var klart, plockade vi upp min syster från skolan och sen hem. Väl hemma ville min syster inte umgås med oss, så hon åkte till sina kompisar och jag och Malin åkte till stan och kollade lite. Väntade in Sara som åkte med till Kil en sväng och sen drog alla runt kvällens gång. HA.
Torsdagen: Tacokväll med girlsen under kvällen, med inslag av eurovision.
Fredagen: Umgick lite med mamma, fick äntligen den efterlängtade köttfärssåsen. Iväg till stan och fick ett par sandaler av min älskade mor. Runt kvällskröken åkte jag till pappa, hann även med en sväng till Deje och träffa Mudde igen.
Lördagen: RESDAG tillbaka till Luxlandet.

Jag lovar, det är ingen som vill läsa det här tråkiga inlägget, men jag kände att jag ville få ur mig allt när jag ändå höll på.


Btw, måste berätta vad Leo sa imorse när jag kom upp.
Jag blir väckt av Sofia och hon berättar att Leo har feber så att han stannar hemma från skolan. När jag ska gå till honom ligger han i Sofias säng, han kollar på mig och börjar prata på om allt och inget(som vanligt). Mitt i allt tystnar han och kollar på mig jättelänge, sen säger han "Sandra, jag tycker om dig. Jag vill inte att du ska åka snart"

AAAAAAAAAAWW, så himla söt. Kan jag inte få ta med mig dom till USA. Pretty please? (A)

Nu ska jag sluta tjata, inget roligt som kommer ur mina tankar ändå.

CiaoCiao



RSS 2.0