Sweden, better be..

Finns egentligen absolut inget att skriva här. Händer inget intressant i mitt liv, allt bara krånglar. Men med lite våld löser man allt, heter det inte så?

Nu har jag äntligen fått fotot att funka  på visumansökningssidan, så nu är min ansökning färdig. Ska bara skrivas ut, men det får jag göra hemma i lilla Kil.

Ja, på lördag tar jag bussen och flyget till älskade Sverige. Landar i göteborg runt 18tiden och hoppas på att bli upplockad av min kära familj. Sen ska jag vidare in till centralen där jag ska bli hämtad av Emma, ska då spendera natten hos henne. På söndagen ska jag ha lunch med mor och sen vid 17tiden ta tåget hem till Värmland.
Väl hemma i Kil kommer jag enbart sova några timmar, sen ska jag och Ulf ta bilen till Stockholm och ambassaden. När jag är klar på ambassaden ska vi åka raka vägen hem igen för att lyckas hämta min kära syster vid 17.30tiden. Lyckas vi tro? Haha

SEN har jag inte mycket annat planerat, som innebär massa resande fram och tillbaka, under veckan. Är det fint väder på torsdagen ska jag och några kompisar grilla tänkte vi oss. Hoppas verkligen vädret är bra hela veckan!
Ska bli skönt med en hel vecka hemma och få träffa alla :)

När det kommer till allt som har med USA att göra så har jag nog allt under kontroll.

Ambassaden - Måndag
Hälsoundersökning - Onsdag
Polisregisterutdrag - Skicka efter när jag kommer till Sverige.
Internationellt körkort - Skicka in när jag kommer hem i Juli.

Sen är det annat smått och gått också som jag känner inte behöver rabblas upp här. Haha.


Nej, nu ska jag se på CSI och sen sova :)

Bonne Nuit

Frisk?

Nu har jag nog inte skrivit på över en vecka men jag har varit sjuk. Jag är inte ofta sjuk, men när jag väl blir det så får jag allt på en gång.
Jag har haft feber, ont i halsen, magsjukan och lite ont i öronen. Nu har dock allt utom halsen blivit bättre, så snart är jag frisk som en nötkärna igen.

Därför har det inte funnit något roligt att skriva om veckan som gick, däremot åker jag till Sverige om en veckan :)
Då ska jag äntligen få komma iväg till ambassaden och fixa visumet + att fixa lite annat inför USA. Jag ska även få umgås med mina kära syskon, mina föräldrar och mina vänner. Dock kommer jag inte få träffa min mamma lika mycket som jag hade velat, men jag åker ju hem till Sverige bara en månad efter att jag åkt tillbaka till Lux igen.

På måndag eller tisdag ska jag åka till stan och fixa visumfotona, det är ett måste! Hade tänkt fixat det under denna veckan men eftersom att jag vart sjuk gick det inge vidare bra.
Sen får vi se om jag lyckas börja äta nånting igen under veckan som kommer. Har inte ätit speciellt mycket under 7 dagar nu så..

Jaja, jag känner mig inte så hungrig och det var en trevlig överraskning på vågen. Haha. Nåt som jag helst skulle vilja ha, vet ni vad det är? NYPONSOPPA!
Nyponsoppa är något av det bästa som finns när man(jag i alla fall) är sjuk, det enda jag kan få i mig förutom vatten.
Dock finna inte nyponsoppa här i Lux, så jag har fått klara mig utan :(

Oj, nu blev det ett klago/sjukinlägg. Det blir bättre inlägg snart igen.

CiaoCiao

GRATTIS AMANDA!



GRATTIS på 10års dagen systeryster. Love you <3

Dagen.

Idag har Leo varit hemma från skolan igen, dock har han mått mycket bättre. Därför fick han gå på kalaset hos sin klasskompis på eftermiddagen. Medans Leo var där gick jag och Emma till affären för att köpa oss vår egna tårta. Glasstårta och kakor blev det för att få oss lite mys, en regnig eftermiddag som den här.
Runt 17-tiden gick vi mot kalaset för att hämta upp busungen. Påvägen hem igen börjar det ösregna, typiskt! Sjöblöta var vi när vi kom hem, så det var bara att springa in och värma sig.

Jag måste bara säga att det är helt underbart att barna här pratar lite halvt värmländska. Haha. Jag har ingen grov värmländska, men jag har ju ändå dom värmländska orden. Det har även mina au pair-barn. Helt lovley!
Butta och jämt är två ord som dom ofta använder. Även barna, bilera och några sådana ord hoppar ut ur munnen på dom. Hihi.
När vi skulle gå till bussen tidigare idag hade vi lite bråttom och tänkte inte riktigt på hur jag sa något. Tydligen sa jag Skynde öss, vilket Emma började säga.
"Sandja, måste skynde öss nuuuu"

HAHA :D

Kvällen har inte erbjudit något alls. Sitter här och ska snart kolla ytterliggare några avsnitt av HIMYM :)

CiaoCiao



Lite dåligtväder mysbus :)

Sjukling.

Som ni alla vet, är jag ju au pair i Luxemburg nu och ska 26 Juli åka mot USA för att vara au pair New Jersey. Klarat upp det?! Haha.

I alla fall, idag har varit en blåsig och tråkig dag. Dessutom har Leo varit sjuk. När jag kom till skolan för att hämta honom, vid lunch, var han varm och skaka som en liten blå. Han hade så ont i huvudet att han grät hela vägen hem. Vi gick därför upp till bussen och tog den hem. Väl hemma tog vi tempen och så gav jag honom febernedsättande, lite vatten och sen fick han gå och vila en stund. Efter att ha sovit i 2 timmar var han mycket piggare och hade inte huvudvärk. Skönt det i alla fall :)
Vet inte riktigt om han ska vara hemma från skolan imorgon eller inte. Vi får se om det blir en lång arbetsdag eller en skön sovmorgon.

Nu har jag fixat så att jag har rätt papper till ambassaden också. Jag hade, av misstag, fått en annan Sandra Svenssons papper. Hur kunde detta hända? Finns det fler Sandra Svensson? Jag som trodde det var världens ovanligaste namn, eller?! Haha. Or NOT!

Denna kvällen har jag spenderat hemma, för imorgon kväll ska jag springa över till grannen för att sitta barnvakt. Därför har jag ikväll passat på att prata med min syster och min mor på skype. Härligt att höra mina underbara knöppgökar med värmländska!
Skulle dock vilja få träffa min mor mer när jag kommer hem. Det enda jag kommer få se av henne är typ några timmar när vi kommer ha lunch i Gbg innan jag måste åka :(
Kommer i alla fall ha nästan en hel månad innan jag åker till USA sen, plus att hela familjen kommer ner och hälsar på mig över jul/nyår :D
Jag längtar till USA, jag vill åka NUUU!


Nu ska jag se några avsnitt av HIMYM och sen sova, nattinatti.

CiaoCiao

Resumé.

Nu börjar jag bli seg med bloggen igen känner jag, men nu är det pissväder ute och ingen ork för nåt egentligen.

I alla fall, i fredags var jag ute och åt med två isländska tjejer som heter Sandra och Johanna. Hade grymt trevligt! Vi åt på Chi-Chi's och sen gick vi vidare runt i stan. Vi hamnade i clausen, sen upp till stan igen och sen ner igen. Jag vet inte vad vi höll på med, men for runt överallt gjorde vi. Haha.

På lördagen åkte jag med Sandra och Johanna till Metz, Frankrike, men eftersom att det var 1 maj så var ju allt stängt. Inte ens en resturang var öppen, förutom dom extra dyra hotellresturangerna. Vi gick därför bara runt en liten stund och sen åkte vi tillbaka till lilla Lux. Vi stannade i stan och gick runt. Hamnade på marknaden och sen vandrade vi runt lite till innan vi bestämde oss för att åka hem.

Söndagen innebar lunch med Cindy runt 13-tiden. Efter det åkte vi upp till stan och hamnade på marknaden, skräll jag vet, haha. Cindy skulle till belgien vid 18-tiden så vi fick försöka hitta på något intressant, vilket är ganska svårt en söndag i Lux då allt är stängt.
Vi sprang faktiskt in i Mandy och Aida, en fransk och en spansk au pair, så vi vandrade runt med dom. Gick förbi palatset åtala gånger för att Mandy och vakten flirta lite tror jag. Haha, bra jobbat? :P

Måndagen var bara en pissdag, en av dom värsta dagarna på länge. Därför tänker jag inte skriva mer om det här, det är bara deppigt. Sånt vill vi inte läsa om, eller hur? :D

Idag då? Ja, tisdag är det ju och jag har jobbat som vanligt. Fortfarande inget fint väder ute, men det har i alla fall inte regnat något. Därför lyckades jag i alla fall få mig med barnen på en cykeltur i ca en timme. Kändes skönt att komma ut lite :)

Nu har jag slutat för en timme sen och ska om en stund ta bussen in till stan för att träffa Mandy. Vet inte vad vi ska göra, men en kaffe skulle sitta fint.
Imorgon ska jag försöka få tid på skype att prata med Madde, så att hon kan hjälpa mig med visumpapprena. Vissa saker är jädrigt komplicerade tycker jag. Eller det står på ett konstigt sätt så jag inte vågar skriva vad jag tror det ska stå. Enda anvisningar jag har sett från CC är den för online-ifyllningen. Hm..
Jaja, det fixar sig. Jag har några veckor på mig att fylla i detta.

Nu ska jag sticka. See ya!

CiaoCiao

RSS 2.0